Wat kun je van ons verwachten?

Onze werkwijze

Een nieuwe woning vraagt om de nodige keuzes als het gaat om de afwerking en inrichting. Een van de dingen waar je als nieuwe huiseigenaar over na moet denken, is de wandafwerking. Kies je voor behang, of zie je toch liever schilderwerk? En ga je de wandafwerking zelf doen of besteed je het liever uit? Bij Behangwerk begrijpen we dat er veel op je afkomt, en je kunt tenslotte ook niet alles weten. Daarom doorlopen we op deze pagina onze werkwijze, zodat je precies weet wat je kunt verwachten wanneer je besluit om de wandafwerking in jouw nieuwbouwwoning uit te besteden.

Stap 1

De oriëntatiefase

Hoewel de sleuteloverdracht misschien nog ver in de toekomst ligt, is het een goed idee om al op tijd na te gaan denken over de wand- en plafondafwerking in jouw nieuwe huis. Zoals het gezegde luidt: “Regeren is voorzien.” Bovendien, onze agenda vult zich snel, en wachten tot het laatste moment voor de oplevering van je woning is niet altijd de slimste keuze. Je bent al goed op weg, want je hebt onze website al gevonden in je zoektocht naar informatie over wandafwerking. Dit betekent dat je al midden in de oriëntatiefase zit, en een goede voorbereiding is het halve werk!

Stap 2

Vierkante meters berekenen door onze specialisten

Een huis kopen is al duur genoeg. Voor de kosten van je wandafwerking wil je dan ook niet voor verrassingen komen te staan, dat begrijpen we. Daarom kun je het berekenen van het aantal benodigde vierkante meters aan ons overlaten. Zodra je een aanvraag indient via onze website, maken wij op basis van de plattegrond(en) een gedetailleerde schatting.

Aangezien het lastig is om op afstand een exact aantal vierkante meters te berekenen, zullen we bij aanvang van de werkzaamheden nog een definitieve nameting uitvoeren op locatie. Het aantal vierkante meters uit deze meting, gecombineerd met de vaste meterprijs, bepaalt het uiteindelijke factuurbedrag. Deze wijkt in de regel niet veel af van de oorspronkelijke offerte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer weten over de wandafwerking in uw woning?

Stap 3

De offerte voor renovlies behang

Heb je goed vooronderzoek gedaan? Dan gaan wij ervan uit dat de voorkeur uitgaat naar renovlies behang op de wanden van jouw nieuwbouwwoning ;). Dan is het nu tijd om een offerte aan te vragen. Dit kan eenvoudig door het invullen van ons contactformulier. Voeg een indicatie van de opleverdatum (op basis van de prognose van de aannemer) en uw gegevens toe, samen met de plattegronden. Klik op de ‘Offerte Aanvragen’-knop en wij gaan voor je aan de slag!

Onze specialisten streven ernaar je snel van een offerte te voorzien. Ben je tevreden? Dan kun je de offerte accepteren door hem ondertekend terug te sturen. Na acceptatie wordt jouw project officieel in onze agenda gepland.

Stap 4

Houd ons op de hoogte van oplevering updates

Waarschijnlijk heb je al een indicatieve opleverdatum ontvangen van de hoofdaannemer, maar het komt geregeld voor dat deze tussentijds gewijzigd wordt. De definitieve opleverdatum wordt meestal pas 6 tot 2 weken voorafgaand aan de oplevering bekendgemaakt. Tussentijds ontvang je wel updates over deze datum. Het is van belang dat je ons op de hoogte brengt wanneer je updates ontvangt, omdat dit onze planning beïnvloedt. Zo kunnen we onze agenda aanpassen en zorgen voor een optimale balans in ons werk.

Staat er een kijkdag gepland in deze fase? Dan zouden we het erg fijn vinden als je een video per verdieping met een korte rondleiding kunt delen. Dit stelt ons in staat om eventuele onvoorziene kosten, zoals niet-behangklare wanden, in een vroeg stadium aan te pakken.

Stap 5

De definitieve opleverdatum is bekend

Goed nieuws! U heeft de definitieve datum voor de sleuteloverdracht of oplevering ontvangen. Nu kunnen we onze planning definitief gaan maken! Om iedereen zo snel mogelijk van mooie wanden te kunnen voorzien, maar tegelijkertijd wat speelruimte te houden in onze agenda, hanteren we een vast tijdvak van 3 weken als uitvoeringsperiode voor een woning. Dit betekent dat als je week 31, 32 en 33 aangeeft, we de werkzaamheden ook gegarandeerd in deze weken voltooien. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met voorkeuren voor uitvoeringsweken, maar waarderen het als u uwzelf (en ons) niet te veel druk oplegt door te strakke deadlines te hanteren. Hier wordt niemand vrolijk van.

Stap 6

De uitvoering van de wandafwerking

Nadat je alle voorbereidingen hebt getroffen, staan we op de afgesproken dag en tijd voor uw deur. Na een korte kennismaking en een rondje door de woning, beginnen we vrijwel direct met de werkzaamheden. Indien nodig, zullen we u aan het einde van de dag informeren over de voortgang. Verder is het voor u een kwestie van vol spanning afwachten terwijl uw nieuwbouwwoning wordt voorzien van een prachtige en strakke wand en/of plafond afwerking.

Wat verwachten we van u in deze fase?

In de uitvoeringsfase hebben wij weinig verwachtingen van u. Bij aanvang van de werkzaamheden mag u de huissleutel aan onze specialisten overhandigen. Dit is slechts tijdelijk, en u krijgt de sleutel uiteraard terug nadat de werkzaamheden zijn voltooid. Verder mag u in deze fase echt een stapje terug doen, en vragen we om begrip voor ons standpunt. Hoewel het uw huis is, is het soms beter om niet constant aanwezig te zijn. Het kan verwarrend zijn om naar een product te kijken dat nog niet is voltooid. Liever verrassen wij u met het prachtige eindresultaat!

Stap 7

Onze oplevering

Na dagen, weken, maanden of zelfs jaren sinds ons eerste contact is het moment aangebroken. De specialisten van Behangwerk hebben hun werk voltooid en jouw woning is voorzien van strakke wanden. De dag van de oplevering bellen we ongeveer een uur van tevoren en spreken we af bij de woning. Samen lopen we nog een laatste ronde door de woning om het eindresultaat te bekijken en te bespreken. Na een beoordeling van het eindresultaat, kunt u het opleverformulier ondertekenen. Hiermee wordt de woning door ons definitief opgeleverd.

Betalingen dienen binnen de gestelde betaaltermijn te worden gedaan, en eventuele opleverpunten zullen binnen 14 dagen na oplevering worden afgehandeld.

Professionele wandafwerking door Behangwerk

Bij Behangwerk staan we achter een open en professionele communicatie. We hopen dan ook dat dit overzicht van onze werkwijze je helpt bij het plannen van de wandafwerking in jouw nieuwbouwwoning. Mocht je nog vragen hebben of meer details willen weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om jouw wensen te bespreken!