6x de voordelen van renovlies behang

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Leuk! Deze periode is er dan vaak een van vele keuzes maken. Een van die keuzes heeft te maken met de wandafwerking. Kies je voor stucwerk? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Als je het ons vraagt wel! Bij Behangwerk zijn we specialist in het werken met renovlies behang. Dit heeft ook veel voordelen voor jou als toekomstige bewoner. In dit blog zetten we alle voordelen van renovlies behang voor je op een rij.

1. Renovlies geeft een gladde en naadloze afwerking

Een gladde muur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van jouw nieuwbouwwoning. Na maanden doorgebracht te hebben in bouwwerkzaamheden en kale ondergronden, is het een verademing om eindelijk de muren te voorzien van een mooie afwerking. Renovlies behang is hiervoor de ideale oplossing. Het is zelfs bijna niet van stucwerk te onderscheiden. Het materiaal is 100% naadloos aan te brengen, waardoor je overgangsnaden tussen de banen niet ziet. Perfect dus om een luxe en egale uitstraling aan je woning toe te voegen!

2. Je bent een stuc goedkoper uit

Laten we eerlijk zijn, het verhuizen naar een nieuwbouwwoning is al duur genoeg. Nieuwe vloeren, keuken, badkamer, noem het maar op. Hoe fijn is het dan als je op de wandafwerking een hoop geld kunt besparen. Renovlies behang is er voor jou! Deze behangsoort is gemiddeld 30% goedkoper dan stucwerk. Hoe dit kan? Dit heeft te maken met de totale wandafwerking. Renovlies behang is ten eerste een stuk sneller aan te brengen. Bovendien is er minder mankracht nodig om het behang aan te brengen. Het materiaal zelf is niet per se goedkoper, maar wanneer je kiest voor stucwerk moet er na het stucen nog een schilder komen voor de verdere afwerking. Dit zijn extra kosten die je bij renovlies behang niet hoeft te maken. Laat je de complete wandafwerking uitvoeren door Behangwerk? Dan is dit inclusief het sauswerk!

3. Razendsnel aan te brengen op alle ondergronden

We zeiden het net al. Renovlies behang is een heel stuk sneller aan te brengen dan stucwerk. Zeker wanneer je het aan de professionals overlaat. Het aanbrengen van renovlies behang door Behangwerk gaat razendsnel. Renovlies behang is namelijk aan te brengen op (bijna) alle ondergronden. Zolang het maar glad is, want we willen natuurlijk geen oneffenheden in de wandafwerking terugzien.

4. Renovlies is heel sterk, waardoor het niet scheurt

Je staat er bij het betreden van een nieuwbouwwoning niet altijd bij stil, maar nieuwe muren gaan met de tijd nog werken. Dit betekent dat er scheuren kunnen ontstaan. Als je iets niet wilt, is dat je na een jaar de wandafwerking weer moet bijwerken of opnieuw moet schilderen omdat er scheuren in de muur zijn ontstaan. Met renovlies behang voorkom je dit probleem. Het materiaal is enorm sterk en scheuroverbruggend. Het beschermt en verstevigt de wanden, waardoor scheuren en naden geen kans krijgen. Renovlies behang is dus een duurzame oplossing waar je jaren mee vooruit kunt!

5. Beschadigingen zijn makkelijk bij te werken

Tijdens een verbouwing zijn er een hoop factoren die de conditie van een wand kunnen beïnvloeden. De kans is erg groot dat je tegen de net afgewerkte muur stoot met meubels of bouwmaterialen. Maar ook een verkeerde spijker in de muur kan al afbreuk doen aan je egale wandafwerking. Wanneer je kiest voor renovlies behang, hoef je jezelf hier niet al te druk om te maken. Beschadigingen zijn namelijk makkelijk en in een handomdraai bij te werken. Bij Behangwerk hebben we alle expertise in huis om dit voor je te doen.

6. Je woning kan tot wel 2% meer waard worden door een nette wandafwerking

Niet direct een voordeel van renovlies behang, maar wel iets om rekening mee te houden wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Een nette en gladde wandafwerking kan veel betekenen voor de waarde van je woning. Wist je dat een woning tot wel 2% meer waard kan worden door een nette wandafwerking? Met renovlies behang zit je dan ook altijd goed. Het materiaal gaat erg lang mee en je wanden blijven eruitzien als nieuw. Iets waar je zelf jaren van kunt genieten, en wat je ook nog eens iets oplevert wanneer je uiteindelijk de woning weer wilt verkopen.

Renovlies behang aan laten brengen door Behangwerk

Het mag duidelijk zijn: kiezen voor renovlies behang voor de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Bij Behangwerk ben je aan het juiste adres als het gaat om renovlies aanbrengen. Onze specialisten beschikken over ruime kennis en ervaring en weten renovlies behang perfect aan te brengen op jouw muren. We doen waar we goed in zijn en geven altijd eerlijk advies. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van renovlies behang in jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat!